09/10/2023

9-10-2023 Bijeenkomst Ynskje Penning

9-10-2023 Bijeenkomst Ynskje Penning, organisatie door Sandra en Jolande. Nemen jullie allen een ondernemende vrouw mee?

Deze UVON avond is Ynskje Penning te gast (https://ynskjepenning.nl/). De avond zal in het teken staan van de geschiedenis. Ynskje is historicus, schrijver en beeldhouwer en een geboren verhalen verteller. Op uitnodiging van Sandra en Jolande zal zij ons het nodige gaan vertellen over de slag om de Atlantische oceaan.

THE BATTLE OF THE ATLANTIC draait om de levenslijn naar Groot-Brittannië en is de langdurigste en de hardste campagne van de Tweede Wereldoorlog. De nazi’s willen meer schepen vol voedsel, materieel en Amerikaanse en Canadese soldaten torpederen dan de geallieerden kunnen bouwen. Nazi-Duitsland zet U-boten en vrijwel onoverwinnelijke slagschepen in. De prijs is Groot-Brittannië. Wie deze slag verliest, verliest de oorlog! Churchill is zich daar zeer van bewust.

Ynskje zal ons deze avond meenemen in de geschiedenis en de belangrijke bijdrage van de Nederlandse marine-, koopvaardij- en vissersvloot aan onze bevrijding. We kijken er naar uit!