13-05-24 BEDRIJFSBEZOEK IMPERIAL BRANDS JOURE

Ons nieuwe lid Myra Bolta heeft het voor elkaar gekregen dat wij bij hoge uitzondering een rondleiding kregen door de productie afdelingen van de tabaksfabriek waar zij op kantoor werkt. In deze fabriek wordt tabak in een volledig geautomatiseerd proces verwerkt tot shag en daarna verpakt in diverse verschillende verpakkingen. Het gereed product wordt verkocht aan diverse landen, waaronder Spanje en Latijns Amerika, waarvoor Myra als senior project coördinator verantwoordelijk is. Door de wet- en regelgeving aldaar wordt hierdoor mede het beleid bepaald.

Het binnen komen in zo’n fabriek is een heel ‘o heden’. Vooraf moest iedereen online een veiligheidstest doen. Kom je aan bij het terrein dan moet je je melden via een intercom bij de slagboom, waarna je het terrein op mag.
Bij het parkeerterrein staat een bord dat je je auto achteruit in moet parkeren. Veiligheid voor alles!
Binnengekomen moest je je identificeren en op de lijst achter jouw naam een paraaf zetten plus het kenteken van je auto.
Daarna de veiligheidsschoenen aan (vooraf moest je schoenmaat al worden doorgegeven) en ligt er een geel hesje voor je klaar. Ook moeten alle sierraden en het horloge af. Lukt het niet om je ring af te krijgen, dan krijg je hier een soort pleister om. In de fabriek mogen geen foto’s worden gemaakt, dus de mobieltjes blijven in een afgesloten ruimte achter.

Collega’s en rondleiders Eric Hoekstra en Peter Zwart leiden ons na een presentatie door de fabriek. Wel binnen de gele lijnen blijven! We mogen ruiken en voelen aan de te verwerken tabaksbladeren en de slierten shag.

Na deze interessante rondleiding hebben we nog heerlijk gegeten bij Fred Bistro. We kunnen terugkijken op een leerzame, gezellige avond.