2019-11-12 Bijeenkomst Greet de Jong Melkveetechniek

Melkveetechniek de Jong is op 1 september 1990 in Scharnegoutum begonnen als zelfstandig Fullwood dealerbedrijf. Hun werkgebied was toen Zuidwest Friesland. In 1994 verhuisden ze naar een grotere loods in Haskerhorne en al snel, in 1995, werd het werkgebied uitgebreid tot geheel Zuid Friesland. In 2007 hebben ze het werkgebied verder vergroot met Noordoost Friesland en Groningen. Doordat de locatie in de dorpskern van Haskerhorne niet vergroot kon worden, zijn ze vanaf augustus 2010 verhuisd naar een groter pand aan de Wetterkant 16 te Gorredijk.  www.mvt-dejong.nl  Na deze inleiding en een informatieve rondleiding door het pand, hebben we genoten van een heerlijk buffet. Vervolgens door naar de boer die deze melkveetechniek in zijn bedrijf toepast, het was prachtig om te zien hoe relaxed de koeien in en uit de melkmachine wandelen.  Wat een mooie techniek en het scheelt de boer een hoop tijd met melken! Weer eens wat anders voor alle drukke Uvon Noord zakenvrouwen, een mooie avond was het, dank je wel Greet!