Foto’s bijeenkomsten

2019-1-12 Nieuwjaarsbijeenkomst met partners bij Lokaal 55 te Sneek

Kookworkshop met Friese streekproducten,
We Gaan onder begeleiding van de koks aan de slag in de keuken om een drie gangen diner te bereiden. Daarna dineren we met elkaar en na het diner volgt koffie en thee met de zelf gemaakte koekjes. Ik kan niet anders zeggen dan dat deze avond een succes was! Wat hebben wij binnen Uvon Noord fantastische koks! Genoten van al het lekkers en heerlijk bijgepraat, ook altijd fijn om de mannen weer te spreken en zien. Hieronder een idee van de avond aan de hand van foto’s.

2018-11-12 bijeenkomst bij Hoogland te Burgum

Vice-voorzitter Greet de Jong heet iedereen welkom. Er hebben zich 14 dames aangemeld dus dat is weer een mooi aantal. We eten heerlijk bij eetcafé ‘t Roodhert en vertrekken volgens planning tegen acht uur naar Hoogland. Eigenaar Wouter Hoogland ontvangt ons hartelijk in hun kantine en vertelt het e.e.a. over het bedrijf wat hij tegenwoordig runt met zijn vrouw en hun 2 zonen. Het familiebedrijf bestaat al sinds 1925 en is gestart door zijn grootvader als timmerbedrijf. Vroeger maakte de timmerman naast het gebruikelijke timmerwerk ook de grafkisten. Het grafkisten maken nam op een gegeven moment zoveel werk in beslag dat Wouter zijn vader de keus stelde; of wij gaan verder als timmerbedrijf of wij worden grafkistenmaker. Het werd dus grafkistenmaker. Inmiddels is het uitgegroeid tot een gerenommeerd bedrijf met 8 werknemers. Hoogland levert kisten aan diverse uitvaartorganisaties, waaronder ook ons lid Reiny van der Vegt van Tij Uitvaart. Reiny komt regelmatig met haar klanten bij Hoogland om een geschikte kist uit te zoeken. Wouter Hoogland heeft ons uitgebreid rondgeleid door de werkplaats en de toonzaal. Tijdens de rondleiding kwamen er uiteraard allemaal verhalen uit de praktijk voorbij en wij kregen intussen een goede indruk wat er allemaal te koop is op dit gebied en wat de mogelijkheden zijn. Aan het eind van de rondleiding stond er nog thee en koffie voor ons klaar met bonbons en een stukje oranjekoek. Wat een mooi bedrijf en wat een warm ontvangst!

2018-10-8 Bezoek aan de OMC HanzeKliniek te Groningen

Geke Hoekstra gaat ons wat vertellen over de oogheelkundige dienstverlening van OMC Hanzekliniek, de ontwikkelingen binnen de zorg en haar leerervaringen als Algemeen Manager van de kliniek. Het is een interessante avond we volgen haar verhaal over het verleden en de toekomst van de Hanze Kliniek, en horen alles over alle mogelijkheden binnen dit mooie bedrijf. Oprichter mevrouw Anneke Worst tipt ook nog een paar punten aan. Ondertussen kijken de brildragers onder ons elkaar aan, oftewel wanneer kunnen we terecht voor een laser behandeling? Vervolgens een heerlijk diner bij Restaurant de Rietschans.

2018-9-10 Rondleiding door Willy van der Schuit in het MuzeeAquarium in Delfzijl

Een rondleiding in het nieuwe MuzeeAquarium in Delfzijl. Het museum opende afgelopen 1 juni weer haar deuren voor het publiek, na bijna 2 jaren gesloten te zijn geweest. Het heeft al 10.000 bezoekers mogen ontvangen! Het MuzeeAquarium is verhuisd naar het voormalige overdekte zwembad zo’n 30 meter verderop. Op de plek van het oude museum is ondertussen een enorme dijkversterking door het Waterschap Noorderzijlvest gerealiseerd. Alleen de bunker uit de Tweede Wereldoorlog met de aquaria met vissen uit de Noord- en Waddenzee is blijven staan. Over enkele jaren is de omgeving heringericht met een strand, een recreatiegebied en nieuwe natuur aan zee. Kans om vernieuwend museum te maken! Willy van der Schuit is sinds begin 2016 betrokken bij het museum. Samen met Martin Hillenga heeft zij het bidbook opgesteld in opdracht van de gemeente Delfzijl, waarin de inhoudelijke visie en nieuwe museale inrichting zijn beschreven om fondsen te werven. Het was een kans om het gedateerde museum een nieuwe uitstraling te geven en de hele collectie op een eigentijdse manier te presenteren. Willy van Martin werkten in het museum samen met een projectgroep die uit vrijwilligers bestond. Het was een uniek project van inpakken, verhuizen en herinrichten van een compleet museum. Het museale concept en de inrichting is uitgewerkt met ontwerper Helga de Graaf van Studio Eye Candy. De realisatie kwam tot stand met een team van architecten, interieurbouwers, historici, bedrijven voor verlichting, multimedia, drukwerk, bouw- en installatiewerk, etc. In een woord prachtig, wat een klus en wat een hoeveelheid werk heeft ons lid Willy van der Schuit hier verzet! We hebben genoten van de rondleiding en met name de geweldig mooie presentatie door Willy.

2018-7-7 Zomerbijeenkomst in de Noardlike Fryske Wâlden

De Noardlike Fryske Wâlden tussen Dokkum en Drachten is een prachtig kleinschalig cultuurlandschap. Boomwallen en elzensingels omarmen kleine weilandjes en akkers met boerenhuisjes. De vele zandpaden en klinkerweggetjes verbinden boerderijen als vanouds met school, kerk en kroeg. Een heerlijk gebied om ongestoord in te wandelen, te fietsen en te varen. Voor vogelaars is het eveneens een waar paradijs. Bij De Houtwiel vinden veel typische rietvogels een geschikte broedplek. Broedend zijn hier onder andere vastgesteld: roerdomp, bruine kiekendief, baardman, kleine karekiet, rietzanger en rietgors. Een klein deel van de Noardlike Fryske Wâlden, tevens onderdeel van de ecologische hoofdstructuur, bestaat uit ruige moerasnatuur en blauwgraslanden. Dit is het gebied waar wij gaan vertoeven. s´Morgens vertel ik aan de hand van foto’s over dit unieke gebied en ’s middags gaan we hierin wandelen en varen. Nou hier hebben we heerlijk van genoten, door een wandeling onder leiding van Alie, en een boottocht door dit prachtige gebied. Met als schipper Eddy, Alie haar man die ook nog heerlijke koek en koffie en thee verzorgde aan de wal en in de boot. Ook de informatie in de ochtend die Alie gaf was interessant, met een prachtige slide show van haar eigen foto’s van het gebied op de achtergrond. Voor de lunch en ontvangst waren we bij De Omleiding, het was voortreffelijk, vers, en een super locatie midden in de natuur. Eigenares Annemarije deed eerst haar verhaal over hun bedrijf, het is deels nog in de opbouw fase maar nu al van alle markten thuis zie website voor meer info. http://www.boerderijdeomleiding.nl/

2018-6-11 deze avond is verzorgd door ons lid Ada Sinnige te Dwingeloo

We zijn eerst gaan eten bij Restaurant Onder de Eiken, een prachtige locatie met een mooi verhaal van de eigenaren in combinatie met voortreffelijk eten!
Na het diner gaan we naar Ada Sinnige haar prachtige woning waar we genieten van een kopje thee en koffie met lekkers erbij. Ondertussen verteld Ada over het beëindigen van www.lava3.nl Hier komt aan de orde het proces van verkopen van een onderdeel van hun bedrijf en haar nieuwe plannen!
Tevens verteld Sandra Hoekman over haar veelzijdige bedrijf. Voor meer informatie hierover kan je een kijkje nemen op haar website.
www.adviesbureauhoekman.nl Al met al twee ijzersterke zakenvrouwen aan het woord! Een volle informatieve avond, we gaan met een zeer goed gevuld gevoel naar huis.

2018-4-8 Mannen van Staal Leeuwarden

We worden ontvangen door Theunis en Lize Bakker. Zij geven een presentatie van hun bedrijf van historie tot nu. Zoals op de website staat : “Wy tinke yn stiel”, het denken in staal, werk naar het best mogelijke resultaat, buiten je grenzen kunnen treden en blijven innoveren. Van buigen tot kunst. Iedere ondernemer kan zich hierin herkennen op haar/ zijn vakgebied.
Er is niets te veel gezegd in bovenstaande zinnen, we hebben de meest prachtige kunstwerken bewonderd! We zijn in twee groepen rondgeleid, vandaar dat een aantal dames iets minder op de foto staan. Genoten van een overheerlijk buffet in combinatie met de gastvrijheid van Theunis en Lize wat voortreffelijk was. Al met al een hele mooie Uvon Noord avond.

2018-4-9 Bedrijfsbezoek bij ons nieuwe lid Lucille Meester

We worden hartelijk welkom geheten met een glaasje prosecco en hapjes bij schildersbedrijf Meester te Joure. Lucille verteld over haar werkzaamheden in haar massagesalon zowel als in het schildersbedrijf van haar man, oftewel een druk baasje die alles perfect in orde heeft! We krijgen een rondleiding door dit prachtige pand wat vroeger twee bedrijven waren, is sinds 2003 nu onder 1 dak te Joure. Het is duidelijk dat het hier over vakwerk gaat zowel in het bedrijf Meester als in Lucille haar massagesalon waar zij alle erkende diploma’s voor heeft behaald. Meester is niet alleen een schildersbedrijf/behangen maar ook erkend glaszetter met een 24 uur’s service. http://www.schildersbedrijfmeester.nl/ https://www.sportmassagelucille.nl/

2018-2-12 Informatieve avond bij Jolande de Nooij over Incasseren doe je zo!

Het is dan misschien niet het meest gewilde onderwerp, maar zeker nodig om hier meer inzicht in te krijgen. En dat was geen probleem, Diederik Maat heeft haarfijn alles uitgelegd. En ja het is stroeve stof maar onder het genot van een heerlijk bonbonnetje met koffie en thee blijven de Uvon dames graag luisteren. Er kwamen nog persoonlijke vragen naar voren, hoe we het beste om kunnen gaan met wanbetalers. Al met al was het zeer informatief, duidelijk uitgelegd, en na een aantal borden heerlijke erwtensoep een zeer geslaagde Uvon Noord avond.

2018-1-13 Nieuwjaarsbijeenkomst/borrel en gezellig eten in Heerenveen

Januari 2017 hebben we gezellig met elkaar en de partners gekookt; januari 2018 dachten we eens een sportief element aan de avond toe te voegen, kijken wie het sterkst is op de bowlingbaan! 😊 Maar ook als je niet wil of kan bowlen kun je natuurlijk gezellig komen.
Deze avond zal worden gehouden bij Bowling en Partycentrum Heerenveen en staat in het teken van gezellig met elkaar eten en daarna anderhalf uur wedstrijd bowlen met leuke prijzen! Een leuke avond was het zeker, wel erg jammer dat de mannen er met de prijzen vandoor zijn gegaan!

2017-11-14 We zijn te gast bij Schoonheidsinstituut De Beautyline

De tijd vliegt en iedereen heeft het druk. Het is tijd voor gezelligheid en handige beauty tips. Dinsdag 14 november nodig ik, Ronny Koopman en mijn team van Schoonheidsinstituut De Beautyline, je uit voor een gezellige workshop-avond. Na een lekker aperitiefje laat ik je het pand zien en vertel ik je over o.a. de Beauty Angel, definitief ontharen en over diverse behandelmethoden voor huidverbetering. Het aanbod is groot, maar de persoonlijke aandacht blijft bij ons de boventoon voeren. Elke huid heeft zijn unieke zorg nodig. Ik vertel je er graag over en beantwoord tijdens het chinees-walking-diner al je vragen. Vervolgens gaan we creatief taart decoreren (door Albertine Mulder van Creatief Giethoorn). Iedereen gaat een taart versieren. Na het vullen van de taart met jam en crème komt de finishing touch. Alle benodigde kleuren, kwasten en vormen zijn aanwezig, je hoeft niks mee te nemen. Even heerlijk creatief bezig zijn en lekker ontspannen.
Bovenstaande geeft al een goede indruk van deze avond, nog niet eerder heb ik de Uvon dames zo intensief zien werken/creëren aan hun persoonlijke taart! Het was een succes!

2017-10-03 NETWERK GROEI BIJEENKOMST MET INTRODUCEES TE BURGUM

Deze inspirerende woorden komen van Désirée haar website.
Hi! Ik ben Désirée Boerema en dol op online media, ondernemerschap en het geven van trainingen. Deze ingrediënten geven mij veel energie en een overload aan inspiratie, dat deel ik graag. Ik geloof dat we – door samen te werken – allemáál veel verder kunnen komen. Stap voor stap maken we met elkaar reuzensprongen.
IDEES ONLINE SAMENGEVAT:
 Inspireert, verbindt en activeert.
 Denkt in mogelijkheden.
 Spreekt in begrijpelijke taal.
 Maatwerk staat centraal.
Op haar website www.ideesonline.nl zijn veel soorten van social media te vinden zoals bloggen, facebook, instagram, snapchat, linkedin, twitter, etc.
Allemaal social media kreten die ons bekend voorkomen maar hoe kun je hier zakelijk meer uit halen?
Na het bijwonen van een presentatie van Désirée Boerema zullen we op het gebied van social media en het ondernemerschap geïnspireerd weer naar huis keren.
We zijn zeker geïnspireerd weer naar huis gegaan! Het was een boeiende avond en we zijn enorm verwend met een overheerlijk buffet bij De Pleats te Burgum.

2017-9-12 Bedrijfsbezoek BOOMKWEKERIJ DE ACHT PLAGEN

Boomkwekerij De Acht Plagen te Sint Jacobiparochie, is het bedrijf van Antsje haar partner Arie Bruin (www.achtplagennuts.nl).
Boomkwekerij De Acht Plagen is een kwekerij waar veredeld notenplantgoed wordt geproduceerd. Het is een klein en zeer specialistisch bedrijf. Het plantgoed (jonge hartnotenbomen, boternotenbomen en walnotenbomen) vindt zijn weg naar 13 verschillende landen in Europa.
Behalve een introductie in de boomkwekerij heeft Arie ook zijn bedrijfsfilosofie toegelicht en de keuzes die hij in de loop van de jaren heeft gemaakt in verband met de bedrijfsvoering. Het was een prachtige inspirerende avond met een overheerlijk maaltijd van Kok aan het huis te Schalsum. Wat een toewijding en focus voor je bedrijf, geweldig knap werk Arie. Grote dank voor het kijkje wat Uvon Noord mochten nemen in jouw bedrijf.

2017-7-10 Zomerbijeenkomst bij ons lid Antje de Boer Delfstrahuizen

We beginnen de avond bij warenhuis de Boer in Delfstrahuizen met een mooie rondleiding door deze bijzondere winkel waar geen nee te koop is! Door naar de tjonger voor een informatieve avond gegeven door Mirjam Letsch, met overheerlijke gerechten uit haar kookboeken die we ons lekker laten smaken. We zijn allen erg onder de indruk van hetgeen Mirjam door de jaren heen aan projecten heeft opgezet. Zo wel Antje als Mirjam hebben voor Uvon Noord een een hele mooie avond verzorgd.

Mirjam Letsch is zowel fotograaf als reiziger met een passie voor smaken, geuren en kleuren. Daarnaast werkt zij al 16 jaar voor Stichting Duniya, een organisatie die onderwijs en medische zorg biedt aan een grote groep kinderen in een sloppenwijk in India. Deze bijzondere ingrediënten vormen de basis van dit verrassende ‘kijk & kook’ boek: foto’s van mensen uit de wijk en recepten van eenvoudige, traditionele maaltijden die Mirjam met hen deelde, veelal op de grond zittend tussen de lachende kinderen en smakkende oma’s. Het resultaat is een bonte verzameling vegetarische recepten. Makkelijk zelf thuis te maken. Voedzaam. Gezond. Slank. En kleurrijk. Via QR-codes in het boek kun je zelf de geluiden en de muziek van de Indiase straat beleven. En nog wat: van elk verkocht boek profiteren de kinderen uit de sloppenwijk die bij Duniya niet alleen gratis onderwijs krijgen, maar ook een dagelijkse warme maaltijd. Simpele rekensom, toch? Jij lekker eten. Zij lekker eten. Meer info op http://www.duniya.org/

2017-6-17 Bijeenkomst op de Friese meren!

Een sportief uitje met twee skûtsjes vol met Uvon Noord dames! Een super leuke dag met wind en zo nu en dan de zon, ik zou zeggen wat wil je nog meer! En daar nog bovenop is deze dag ons aangeboden door ons lid Petra de Jongh van JUMBO SUPERMARKT VAN LOONSTRAAT BV met een overheerlijke lunch aan boord!

2017-5-9 Bijeenkomst van ons nieuwe lid Siemie Dijksma AV&S

AV&S Adviseert en assisteert particulieren en bedrijven op het gebied van administratie, belastingen en toeslagen. Als onderneming, starter of als zelfstandige kunt u als een berg opzien tegen het verwerken van uw administratie. Voor AV&S is het een kans om zich te bewijzen in waar het goed in is. U adviseren bij keuzes, waarbij kwaliteit en betrokkenheid een streepje voor hebben op kwantiteit en prijs. Particulieren kunnen op ondersteuning en betrokkenheid rekenen. Een mooie informatieve en gezellige avond in het prachtige kantoor van ons nieuwe lid Siemie Dijksma. Vervolgens kregen we nog een Lezing over Inspiratie, Verbinden en Samenwerking van Mirjam Corbier. Al met al een geslaagde Uvon Noord avond.

2017-4-3 Bijeenkomst nieuw lid Tjitske Swierstra GameMakelaar Leeuwarden

Wat doet Game Makelaar?
Game Makelaar is gespecialiseerd in Augmented Reality. Met AR voeg je virtuele elementen toe aan de werkelijkheid. D.m.v. een app op telefoon of tablet worden toevoegingen getoond die er niet echt zijn. Game Makelaar is vooral actief op het gebied van wandel-, fiets- en vaarroutes in augmented reality.
Zo heeft Gamemakelaar, in samenwerking met psychologen praktijk Maarsingh en Van Steijn , een AR wandelroute door Leeuwarden gemaakt. Dit is een route langs 6 belevingspunten die allemaal met psychologie te maken hebben. De totale route duurt ca. 1 uur, voorstel is om met de vrouwen die goed ter been zijn een deel van deze route (ca. 30 minuten) te lopen voorafgaand aan het eten. Het was/is een prachtige wandeling door Leeuwarden, we hebben enorm genoten wat onze Game Makelaar Tjitske hiervoor gemaakt heeft! Vervolgens heerlijk gegeten in het oude PEB gebouw op het menu staat het “Jorwerter streek buffet“ prachtige jonge heren die eerlijk eten op tafel zetten.

2017-2-13 Bijeenkomst UVON Noord met Inukzoek!

De interactieve presentatie op deze avond wordt verzorgd door Nienke Schaap van Inukzoek en is gericht op veranderprocessen en met name communicatie. Zij is (team)coach en trainer en heeft jarenlange ervaring in het HR vakgebied. “Arrange the change bij jezelf, je team en binnen de organisatie”: hoe maak je je organisatie (medewerkers, teams) wend- en weerbaarder en breng je een snelle, succesvolle (cultuur)verandering binnen het team of organisatie tot stand.
Op de website Inukzoek worden o.a. de resultaten omschreven die kunnen volgen bij het inzetten van Inukzoek  Optimale afstemming van HR-strategie, personeelsbeleid en organisatiedoelen  De HR-instrumenten versterken elkaar en zijn duurzaam  Meer organisatieslag- en veerkracht  Hogere weerbaarheid van de medewerker in eigen organisatie en op de arbeidsmarkt  Meer zelfkennis en persoonlijke groei  Meer vitaliteit en betere balans tussen werk en leven, dus minder ziekteverzuim  Leidinggevenden hebben de keuze uit meerdere instrumenten om de ontwikkeling van medewerkers te stimuleren. Een zeer leerzame avond, voor herhaling vatbaar!

2017-1-14 Nieuwjaarsbijeenkomst te Ryptsjerk met partners.

Deze avond zal worden gehouden bij Vinoteca il Casale te Ryptsjerk en staat in het teken van gezellig met elkaar (wijn)proeven, koken en eten in de vorm van een leuke kookworkshop. Zoals de eigenaren zelf zeggen:
Workshops zoals zij die organiseren zien er als volgt uit: Na aankomst serveren ze een glas Prosecco vergezeld van enkele hapjes. Vervolgens wordt de receptuur van een vier gangen Italiaans menu doorgenomen en gaan de deelnemers in groepjes een onderdeel van dit menu bereiden. Zodra alle voorbereidingen gereed zijn gaan we aan tafel en wordt het menu verder bereid en geserveerd. Wij raden jullie aan zelf een schort mee te nemen. Het belooft een bijzondere en gezellige avond te worden met onze gastheren Age de Graaf en Arend Dijkstra. En het was een gezellige avond! Heerlijk met zijn allen bezig in deze mooie keuken, en vervolgens genieten van een heerlijke vier gangen maaltijd.

2016-11-8 Verslag bijeenkomst te Drachten

Omdat de bijeenkomst op het laatste niet doorging in Leeuwarden, zijn er toch een paar leden bij elkaar gekomen in Drachten. Te weten: Alie Prins-Bos, Anja Kootstra, Willy van der Schuit, Gonny Setz, Reiny van der Vegt en Wilma van de Brug.
Er waren overwerkmaaltijden besteld bij A.J. Catering. Dit bedrijf zit vlak naast YP en levert dagelijks lunchbuffetten voor Cadix. Cadix is net als YP Your Partner een huurder van Technologiepark Drachten (YP Holding bv) waar Alie Prins eigenaar van is.
Reiny had moodboarden van haar nieuwe project meegenomen. Zij is hier de laatste tijd druk mee en wilde dit graag met ons delen. Zij probeert via crowdfunding een voor iedereen toegankelijk uitvaart/ontmoetingscentrum te realiseren in Hurdegaryp. De grond heeft ze al. Het is een gemakkelijk te bereiken locatie vlak bij de nieuwe centrale as. We horen hier later vast meer van.
Later op de avond demonstreerde Theun Prins (was op kantoor i.v.m. overwerk) ons de HoloLens van Microsoft. Theun Prins voorspelt dat deze zogenaamde ‘augmented reality’ de maakindustrie in Nederland groot zal maken. ,,De HoloLens is het begin van een nieuw tijdperk en de inzet ervan kan van de Nederlandse ‘smart industry’ een wereldwijde koploper maken.’’
De HoloLens is een bril die de werkelijke wereld versmelt met de digitale wereld: augmented reality (AR). Aan een live beeld van de werkelijkheid worden digitale elementen toegevoegd. ,,Dat merk je meteen als je de bril draagt, die heeft een enorme wow!-factor. Iedereen die hem opzet krijgt een glimlach van oor tot oor. Het is niet de vraag wát er allemaal kan, maar waar beginnen we mee.’’ Door deze techniek wordt samenwerken nog gemakkelijker. ,,We kunnen in een ruimte de meest complexe processen visualiseren, er omheen lopen en aanpassen.’’ Ook een groot pluspunt is dat mensen op afstand begeleid kunnen worden op een voor de mens natuurlijke manier. Je hoeft geen toetsen of scherm te bedienen, je hebt beide handen vrij en kunt stemcommando’s geven, terwijl je om je heen allerlei dingen ziet gebeuren.’’ Voor Theun is het helder dat de HoloLens een nieuw tijdperk aankondigt. ,,Van de zorg tot gaming en van de industrie tot educatie en wetenschap, overal krijgen we te maken met deze nieuwe technologie. Onze klanten verkopen straks niet alleen machines en apparaten, maar staan dankzij de HoloLens met onze apps direct in contact met hun afnemers en verzamelen bovendien waardevolle data om hun product nog beter te maken.’’
Het was een zeer inspirerende, leerzame en interessante avond.

2016-10-10 Bijeenkomst in Roden met gastspreker Tanny Dobbelaar

Het was een memorabele, leerzame avond. Op het laatste moment moest de locatie worden gewijzigd van museum Mensinge (volgens de organisator van deze avond een bezoekje waard) naar brasserie Winsinghhof. En het aantal deelnemers zonk naar een dieptepunt van 21 naar 15 deelnemers vanwege ziekmeldingen. Omdat de avond in het teken stond van schrijven en introducees, vond het bestuur dit een mooie gelegenheid alle aanwezigen een ‘UVON Noord’ pen aan te bieden. Een welkom geschenk. De avond was te kort om ons echt te verdiepen in een bepaald thema. Onze gastspreker Tanny Dobbelaar koos daarom een onderwerp uit waar wij als ondernemer vast wel eens mee te maken hebben; hoe reageer je op een klant die een klacht heeft. Hoe begin je je brief/mail. Wat zet je er wel en niet in en hoe sluit je af. De methode die zij hierop toepast geeft ons nieuwe inzichten. Aan het eind van de avond bedankt onze vicevoorzitter Greet de Jong Tanny voor haar tips en wenst een ieder wel thuis.

2016-9-6 Bijeenkomst bij Groot Lankum in Franeker

Wij hebben een bezoek gebracht aan Kening State ECR European Care Residences. Het voormalige Psychiatrisch centrum Groot Lankum is nu gerenoveerd tot woon zorg voorziening in de ruimste zin van het woord. ECR is winnaar en vertegenwoordiger 2016 in de woon zorg voorzieningen branche. Mw. M.E.A ( Maria) Scholts, Directie, verzorgt de rondleiding en verteld een mooi inspirerend en bevlogen verhaal over het ontstaan van ECR. In 2001 werd de eerste woon zorg voorziening  van Paul Bijleveld en zijn echtgenote Maria Scholts geopend in Amersfoort, Franeker is de elfde locatie. Wij hebben een fantastische rondleiding door dit prachtige gebouw genoten, met vervolgens een over heerlijk diner. Nieuwe ideeën, indrukken, boeken en aansluitend een prachtige fotopresentatie van Wilma van de Brug over hun project Groot Lankum hebben deze avond tot een succes gemaakt.

2016-7-9 Zomerbijeenkomst bij ons lid Anneke Worst

Anneke Worst heet ons welkom in haar zomerhuis in Norg, we worden ontvangen met thee/koffie en eigen gebakken lekkernij. Iedereen wordt verzocht wandelschoenen mee te nemen om daar ter plaatse heerlijk te kunnen genieten van een wandeling door de natuur. Eigenlijk rekenen we een beetje op mooi weer, bij iets minder mooi weer is er een goed alternatief. Voor de verandering nodigen wij jullie uit voor het buffet zelf iets mee te nemen in de vorm van hapjes, een salade (al of niet vegetarisch), een toetje of anderszins . Voor een (warme) vegetarische soep (en alle drankjes) wordt gezorgd. Zo te zien op de foto’s is het een geslaagd geheel met veel gezelligheid en netwerken geworden.

2016-6-6 Een bezoek aan het boeddhistische Studie- en Meditatiecentrum Karma Deleg Chö Phel Ling 

We waren deze avond op bezoek bij: Het boeddhistische Studie- en Meditatiecentrum Karma Deleg Chö Phel Ling. De 13 meter hoge Stoepa voor de wereldvrede, genaamd “Tashi Gomang”, is gebouwd door Lama Gawang Rinpoche. Het heeft vier jaar geduurd om dit te volbrengen. Niet alleen de mooie buitenkant is bijzonder, maar de Stoepa is ook tot de top gevuld met vele bijzondere en heilige voorwerpen zoals: twee ringsel relikwieën van de Boeddha, een levensader, ontelbare mantra’s, gebeden, mandala’s en tsatsa beelden, alsmede tempel offeringen, muziekinstrumenten en verschillende soorten vazen. Het in stand houden van de Stoepa dient door een echte Lama met hoge meditatie ervaring, die anderen helpt, competent en puur is, gedaan te worden. Dat is goed voor het land. Wanneer een gewone man of vrouw dat doet, ontstaat er onvrede en ongeluk. Genoeg om helemaal voor naar Hantum te rijden! We hebben een prachtige rondleiding gehad met veel informatie, gastvrijheid, warmte en genoten van de rust. Deze rust hebben we allen, ieder voor zich meegenomen naar binnen in ons zelf, wat een cadeau!

2016-5-9 Bijeenkomst KUNSTPAVILJOEN Museum huis te Nieuw Roden

Wonen en leven tussen hedendaagse kunst

PASSIE VOOR KUNST
Jannie Tonnis de Graaf en haar man Job Kuiper wonen in hun passie: museumhuis Kunstpaviljoen. Een totaalkunstwerk van architectuur, interieur, kunst en natuur. Geïnspireerd door het Museum Insel Hombroich en het gedachtegoed van Helene Kröller – Müller creëerden zij in 1999 op het Drentse platteland in Nieuw Roden hun museumhuis. Voor de basisvorm is uitgegaan van Villa Rotonda van Palladio, de doorkijkjes binnen zijn geïnspireerd op het werk van Frank Lloyd Wright. Hun visie op hedendaagse kunst heeft het echtpaar consequent doorgevoerd in het Kunstpaviljoen. Hier kunt u als bezoeker ervaren hoe het is: wonen tussen hedendaagse Nederlandse kunst en vormgeving.
Van buiten oogt het museumhuis als een vierkant, opgetrokken uit paarsrode baksteen. Twintig meter lang, twintig meter breed, vier meter hoog. Een kaarsrecht pad, twee grasvelden ter weerszijden, lila deuren die het oog naar binnen trekken. Al na de eerste stap over de drempel ontvouwt het gebouw zich. Door de diverse doorkijkjes en het prachtige Drentse coulisselandschap voelt het gebouw heel open aan. http://www.kunstpaviljoen.nl/

2016-4-12 Informatieve avond bij YP Your Partner te Drachten

Theun Prins geeft een presentatie over het innovatiecluster Drachten (ICD) waar zij als bedrijf bij zijn aangesloten.
Wat doet het innovatiecluster zoal? Hoogwaardige en innovatieve bedrijven in en rond Drachten, te weten Neopost Technologies, BD Kiestra, S&T, Variass, Irmato, Norma Groep, Photonis, Philips CL Drachten, WhisperPower, Delta Instruments, YP Your Partner, Ziuz & Resato zijn in samenwerking met de gemeente Smallingerland en de provincie Fryslân, bezig om de regio Drachten als innovatief, technologisch en kennisintensief op de kaart te zetten. Het aantrekken van hoog opgeleid personeel voor de regio en het uitwisselen van kennis en ervaringen zijn daarbij concrete doelen. Dit samenwerkingsverband is actief sinds 2011, maar heeft plannen voor meer en intensievere samenwerking in de Noordelijke regio. Website: ICD http://www.icdrachten.nl/ Als Uvon Noord groep zijn wij gemotiveerd geraakt door het geweldige enthousiasme van deze spreker Theun Prins. Zo ook de inhoud van de avond gaf veel inspiratie en stof tot nadenken die wij wellicht kunnen gebruiken binnen onze eigen bedrijven. De maaltijd vooraf was heerlijk verzorgd door  Tineke Stofkoper, van haar bedrijf “Met Tien aan tafel”.

2016-2-9 Bezoek Vondelingenkamer in Groningen van de Stichting Beschermde Wieg
Anneke de Boer heeft ons ontvangen en een presentatie geven over dit bijzondere initiatief. Stichting Beschermde Wieg biedt op vier locaties in Nederland (Groningen, Middelburg, Oudenbosch en Papendrecht) directe hulp voor meisjes en vrouwen bij ongewenste zwangerschap of als ze pas zijn bevallen. Een professioneel team vrijwilligers staat hen bij door niet alleen zo goed mogelijk advies en antwoord op hun vragen te geven, maar ook door hen te helpen tot verantwoorde afwegingen te komen als het gaat om de toekomst van hun (aanstaande) baby. In het kamertje van Stichting Beschermde Wieg worden baby’s warm en veilig opgevangen. Er staan een bedje en een stoel, zodat vrouwen en meisjes in alle rust afscheid kunnen nemen van hun baby. Daarnaast heeft Stichting Beschermde Wieg een hulplijn die 7 dagen per week / 24 uur per dag bereikbaar is. Op nummer 0800-6005. Je kunt ze ook mailen, chatten of appen 06-11116565 of 06-41460457. Meer info op: http://www.beschermdewieg.nl/Beschermdewieg-Groningen.html

Hier onder een mooi gedicht van een van onze leden.

Het bezoek aan de vondelingenkamer, zit nog steeds in mijn bovenkamer

Hier wordt het allerkleinste kind, met liefde en zorg omringd

De warmte voel je, het mededogen, respect voor de moeder, wier nood almaar hoger

Hopelijk is te redden, door de anonimiteit, en geborgenheid,

Liefde voor het leven, alle zorg die maar kan, wordt hier aan beide gegeven

Wat mooi toch, wat lief, is dit bijzonder initiatief !         Februari 2016      gsr

2016-1-23 We worden ontvangen bij de Friese Bierbrouwerij Us Heit in Bolsward

Het belooft een bijzondere avond te worden in een originele entourage met lekker eten en een sprankelend cabaret!
Us Heit in Bolsward
De bedrijfsnaam herinnert aan de Friese stadhouder Graaf Willem Lodewijk (1560-1620), die als bijnaam Us Heit had. De brouwerij is opgericht in 1985 in het Friese dorpje Twellegea (Uitwellingerga). De bijzondere bieren vonden gretig aftrek en al gauw moest het bedrijf omzien naar een andere locatie. Sinds 1995 is het bedrijf gevestigd in de voormalige Hogere en Middelbare School voor Levensmiddelentechnologie in Bolsward. Er wordt niet alleen ambachtelijk bier gebrouwen, maar er is ook een proeflokaal, museum en distilleerderij ingericht. In 2002 startte Us Heit met het stoken van whisky uit de eigen bieren. Momenteel worden hier acht verschillende speciaalbieren gebrouwen en een bijzondere single malt whisky onder de naam Frysk Hynder.
Rondleiding en buffet. Na een toost op het nieuwe jaar beginnen we de avond met een excursie door de brouwerij en de distilleerderij. Tijdens de rondleiding wordt verteld over de ontstaansgeschiedenis van bier, het brouwproces en het stoken van whisky. Na de rondleiding schuiven we in het proeflokaal aan voor een warm buffet dat is samengesteld met streekgebonden producten en bereid met bieren van Us Heit. Ook voor het toetjesbuffet heeft de kok gebruik gemaakt van producten van de bierbrouwerij. www.usheit.com

2015-14-12 Bedrijfspresentatie bij LOFT in Boksum

LOFT is een vergaderlocatie in het voormalige gerefomeerde kerkje uit 1909 in Boksum, een dorpje aan zuidwest kant van Leeuwarden. In 2004 kwam dit gebouw te koop te staan, waarna Welmoed Kuiper de stoute schoenen aantrok en de plek omtoverde tot een multifunctionele plek. Sinds 2007 werkt ze aan de opbouw en uitvoering van haar bedrijf LOFT. Daarvoor was ze werkzaam in het onderwijs. Welmoed Kuiper zal ons uitgebreid vertellen over de LOFT en het concept in dit
bijzondere gebouw. Haar beweegredenen, de obstakels, hoe ze ermee is begonnen, waar ze allemaal tegenaan is gelopen en hoe het nu gaat. Met LOFT zet ze al haar talent en creativiteit in om dit nieuwe vergader- en trainingsconcept voor groepen tot stand te brengen. De wortelsoep met ras el hanout en breekbrood, Tajines met vlees/kip/groente en verse kruiden en een komkommersalade met muntsaus uit eigen keuken heeft ons heerlijk gesmaakt. De huisgemaakte appelnoten taart met ijs en verse munt thee was een fantastische afsluiter van deze enerverende avond met Welmoed Kuiper.

2015-11-10 Bedrijfspresentatie van ons nieuwe lid Antje de Boer Akkerman

Bij restaurant de Dikke Tut genieten we van een heerlijk buffet, stoofpotjes, salade en vegetarische gerechten. Antje de Boer Akkerman van Warenhuis de Boer ontvangt ons hartelijk, eerst volgt er een rondleiding door het bedrijf en vervolgens een interieur workshop die ons inspireert met mooi materiaal en ideeën voor onze woningen. Alles maar ook werkelijk alles is te koop bij haar bedrijf! Een prachtig bedrijf met sfeer, informatie en advies ideeën over wat de klant van nu nodig heeft! Met vijfhonderd vierkante meter verkoopruimte en nog eens een keer zoveel opslag voor bouwmateriaal is Warenhuis de Boer een bedrijf van deze tijd met een centrale functie in het dorp en omstreken.

2015-10-5 Introducee open avond te Warten

Het ‘Nieuwe Netwerken’

De avond draait om het ‘Nieuwe Netwerken’, een andere manier van het aangaan van langdurige relaties door tijd te nemen om vertrouwen te wekken en vertrouwen te krijgen in mensen. Al vanaf het moment dat je binnenkomt staat dit thema centraal in opdrachten en activiteiten. Marijke Pluim begeleidt dit onderdeel van de avond.

Bedrijfspresentatie Bureau Antsje Zwart

Aansluitend bij dit thema zal Antsje Zwart ons vertellen over haar bureau voor schuldhulpverlening. Sinds 2005 biedt Antsje specialistische hulp aan particulieren bij het oplossen van problematische schulden. Met een scherp oog voor haar gesprekspartner en een talent voor organiseren, bemiddelen en begeleiden vindt ze altijd een passende oplossing voor haar cliënten.

2015-9-8 Postillion Hotel  Haren bij Groningen

We worden ontvangen door Denise Huver, de General Manager van het hotel. Zij zal ons een rondleiding geven door het gebouw, waarbij ze een en ander zal vertellen over het bedrijf. Het Postillion is een 3-sterren hotel, maar daarnaast biedt het een ‘Business Point’ aan, een centrale vergader- en werkplek voor ondernemers of bedrijven die buiten de deur willen flexwerken en/of vergaderen. Na het diner krijgen we van Anno Bulthuis een demonstratie hoe een AED defibrillator werkt, een belangrijk onderdeel van een EHBO-cursus. Bij een hartstilstand is reanimeren en de inzet van een AED van levensbelang. Een AED is een draagbaar apparaat dat via gesproken opdrachten helpt bij het reanimeren.

2015-6-09 Friese Bierbrouwerij Us Heit in Bolsward

Us Heit is een klein familiebedrijf. De bedrijfsnaam refereert aan de Friese stadhouder Graaf Willem Lodewijk (1560-1620), die als bijnaam Us Heit had. De brouwerij is opgericht in 1985 in het kleine Friese dorpje Twellegea (Uitwellingerga). De bijzondere bieren vonden gretig aftrek en al gauw moest het bedrijf omzien naar een andere locatie. In 1990 werd die gevonden in een voormalig fabriekspand van Philips in Sneek. Maar dit beviel niet goed. Als snel zocht het bedrijf een ander pand om het proeflokaal en het museum beter tot zijn recht te laten komen. In 1995 kwam een unieke locatie vrij: de voormalige Hogere en Middelbare School voor Levensmiddelentechnologie in Bolsward. Eind 2002 volgde een uitbreiding met een distilleerderij. Uit eigen ambachtelijk gebrouwen bier wordt nu whisky gestookt. Momenteel brouwt Us Heit acht verschillende speciaalbieren en een bijzondere single malt whisky onder de naam Frysk Hynder. Na het tweevoudige destillatieproces ligt deze single malt whisky minimaal 3 jaar te rijpen op verschillende vaten, zoals wijn-, cognac- en sherryvaten. Zo heeft elke botteling zijn unieke smaak. We beginnen het bedrijfsbezoek met een excursie door het biermuseum, de brouwerij en de distilleerderij. Tijdens de rondleiding wordt verteld over de ontstaansgeschiedenis van bier en het brouwproces, vroeger en nu. In het museum staan allerlei oude machines en apparaten die in het verleden bij het brouwproces zijn gebruikt, o.a. spoel- en afvulmachines en koelers. Het aardige is dat enkele machines nog in Uitwellingerga zijn gebruikt bij de start van de brouwerij. Ook het stoken van whisky komt aan bod.

2015-11-05 Rondleiding door “Oldengaerde” in Dwingeloo

Op 11 mei werden de leden van UVON Noord gastvrij ontvangen bij UVON lid Ada Sinnige in Dwingeloo. Ada, zelf de gelukkige bewoonster van ‘De Nyen Gaerde’, had er voor gezorgd dat de UVON een rondleiding kon krijgen door het prachtige authentieke pand “Oldengaerde”.

Na een eerste ontvangst bij Ada thuis, alwaar een amuse werd genuttigd, werd te voet de gang naar Oldengaerde gemaakt. Op locatie werden de UVON leden ontvangen door vrijwilligers van het Drentse landschap die de rondleiding in twee groepen verzorgde.

De vrijwilligers vertelden enthousiast over de historie van het landgoed. Oldengaerde  is één van de vier havezaten, die in of nabij Dwingeloo hebben gestaan. Het landgoed Oldengaerde was al voor 1420 in het bezit van de familie Van Echten. Het huis werd door Reynolt van Echten in de eerste helft van de 15e eeuw gebouwd. Oldengaerde is gedurende 240 jaar bewoond door leden van deze familie. Na lang beraad hebben de huidige eigenaren, de familie Willinge, onlangs besloten om het beheer van deze prachtige en unieke havezate na twee eeuwen uit handen te geven aan het Drentse Landschap. Familie Willinge maakt zelf nog voor een deel gebruik van het pand en het landgoed.

Na een interessante rondleiding werd het diner vervolgens in een ontspannen setting bij Ada thuis genuttigd.

 

2015-14-04 Presentatie nieuw lid Jolande de Nooij, Maatwerk Advocaten,Groningen.

Per 1 maart 2014 begonnen Jolande de Nooij  en Diederik Maat een eigen advocatenkantoor in Groningen, met afspraaklocaties in Drachten en Heerenveen: Maatwerk Advocaten | specialisten Arbeidsrecht & Contractenrecht. Maatwerk Advocaten biedt ondernemers en particulieren de helpende hand bij alle facetten van het Arbeidsrecht en Contractenrecht.

Opgegroeid in een ondernemersgezin, haar vader was dierenarts en haar moeder kandidaat-notaris, was de keuze om een eigen kantoor te beginnen niet moeilijk. Van jongs af aan heeft de juridische praktijk haar buitengewone interesse gehad. Gelet op haar enthousiasme voor het vak waren haar omgeving en cliënten dan ook niet verbaasd over haar keuze voor het ondernemerschap.

Jolande en Diederik kennen elkaar al jaren. Jolande: “De combinatie van mijn specialisme, het arbeidsrecht, en het specialisme van Diederik, het contractenrecht, maakt dat wij zaken snel kunnen doorgronden en zonder omhaal tot de kern komen.”

Maatwerk Advocaten is een open kantoor dat graag kennis deelt en staat voor creatief, betrokken en bevlogen. Maatwerk is daarom niet alleen een naam, ook het uitgangspunt. Tijdens de presentatie bij haar op kantoor vertelt Jolande dat cliëntcontact, klanttevredenheid en inhoud voorop staan. Wanneer we er in geslaagd zijn om niet alleen het juridisch standpunt van een cliënt voor het voetlicht te brengen, maar ook zijn verhaal te vertellen, is onze werkdag geslaagd.

Een Maatwerk advocaat is er voor iedereen die vragen heeft op het gebied van het arbeidsrecht, ontslag en contractenrecht. Een afspraak is altijd op korte termijn mogelijk (tel 050 7600 900 of kijk op www.maatwerk-advocaten.nl).

Na een enthousiaste presentatie onder het genot van een hapje en drankje, volgt nog een korte inleiding over het nieuwe ontslagrecht en wordt aansluitend met elkaar gegeten.

2015-02-10 Presentatie nieuw lid Petra de Jongh Leeuwarden

Petra de Jongh en haar partner hebben een full service supermarkt met 100 eigen, vrije parkeerplaatsen aan de zuidwest rand van Leeuwarden. Op 1 oktober 2007 hebben zij deze supermarkt gekocht als Super de Boer en op 1 oktober 2011 weer gesloten om 19 oktober 2011 weer te heropenen als Jumbo. Momenteel hebben zij 110 medewerkers in dienst. Veel parttimers en hulpkrachten, maar ook een vaste kern medewerkers om aan de wensen van de bijna 18.000 klanten per week tegemoet te komen met het grootste assortiment en de beste service. Als ondernemer is Petra verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in de winkel, personeelsbestand, administratie, onderhouden van contacten met klanten en leveranciers en ga zo maar door. Het is een heel veelzijdige baan – maar ze is dan ook een veelzijdig persoon. Petra zal ons een presentatie geven over haarzelf en haar bedrijf. Ook krijgen we een rondleiding door de Jumbo-supermarkt.

2015-01-24 Cultuurboerderij Westerklavier in Den Horn

De Groningse boerderij uit 1850 staat in Den Horn, in de landelijke omgeving van het Westerkwartier, 10 kilometer ten westen van de stad Groningen. Hier organiseren ze regelmatig culturele evenementen op het gebied van muziek, poëzie, kleinkunst, theater en beeldende kunst, zowel voor amateurs als professionals.

Het muziekgezelschap brengt een programma ten gehore onder de titel: De man die te klein was. Hierin staat de periode 1914-1915 centraal, de Eerste Wereldoorlog. Opvallend is dat in de muziek uit die tijd muzikale vernieuwing en traditie hand in hand gingen. Jonge mannen van overal ter wereld – ook musici en componisten – verlieten huis en haard voor de loopgraven of sloegen op de vlucht. Sommigen kwamen onderweg in aanraking met inspirerende andere muzikale tradities, anderen bleven thuis en gingen door met hun leven. Zamba Mazurka Classico vertelt het muzikale verhaal van vele jonge mannen uit die jaren. Liederen en instrumentale stukken, van vrolijk tot melancholiek en protestlied, worden afgewisseld met anekdotes en korte schetsen over het leven van enkele componisten uit deze periode, zoals Satie, Bartók, Debussy en Eissler.

Het muziekgezelschap bestaat uit Helma Erkelens (mezzosopraan), Anna Badalian (viool), Cees Dekkers (altviool) en Rop Haverkort (piano/accordeon/arrangementen).

2014-12-08 Uvon bijeenkomst workshop SALSA in Groningen

Vanavond verenigen we het nuttige en het aangename van ons netwerk tijdens een swingende bijeenkomst! Na het diner krijgen we een workshop salsa dansen van een professionele en ervaren docent. Salsa is een zeer populaire dans van Cubaanse oorsprong. Tijdens de workshop leren we de eerste stappen van deze dans. Gezelligheid en plezier staan voorop! De salsaworkshop wordt gegeven in de mooie sfeervolle danszaal in restaurant Het HeerenHuis. De Heerenzaal heeft de uitstraling van een klassieke danszaal met glas in lood ramen en sierlijke kroonluchters aan het plafond.

2014-11-04 Uvon bijeenkomst bij Dress for Success in Leeuwarden

Sinds 2006 heeft de landelijke organisatie Dress for Success een vestiging in Leeuwarden.
Oud-UVON-lid Herma Dijkgraaf is voorzitter van deze vestiging. Dress for Success is een vrijwilligersorganisatie die werkzoekenden – met een uitkering of minimuminkomen – aan kleding helpt die past bij de functie waarop ze solliciteren. Als ze een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek hebben, kunnen ze bij deze organisatie terecht.
Dress for Success voorziet hen gratis van nette kleding en advies, waardoor ze er bij het gesprek representatief uitzien. En doordat ze zich goed kunnen presenteren, hebben de kandidaten meer kans op een baan. De kleding in de elf winkels in Nederland wordt gedoneerd door winkels en particulieren. Studenten van de opleiding Interieur en Design van het Friesland College hebben meegewerkt aan de inrichting van de nieuwe winkel aan de Emmakade. De organisatie heeft met name behoefte aan kleding voor jongeren, zowel voor dames als heren. Ook schoenen zijn zeer welkom.

2014-10-06 Uvon bijeenkomst presentatie, Ada Sinnige en Annemarieke Krabbendam te Steenwijk

Ada Sinnige is sinds 1981 samen met haar man eigenaar van het bedrijf B.V. Lava3 in Gorredijk. Het bedrijf verkoopt een strooisel voor de veehouderij, Lava3 meel, waarmee de hygiëne in de stal, de mestput en op het land verbetert. Het strooisel zorgt niet alleen voor een droge vloer in de ligboxen, maar de unieke samenstelling remt eveneens de groei van bacteriën en vermindert de ammoniakuitstoot. Het bedrijf heeft ongeveer 35 dealers in Nederland, België en Duitsland. De verkoopgesprekken, logistiek en administratie vallen onder Ada’s taak.

Annemarieke Krabbendam werkt ruim 12 jaar als hypnotherapeut in haar Praktijk Mégin in Leeuwarden, Steenwijk en Zwolle. De praktijknaam Mégin verwijst naar een oud Germaans woord dat “kracht” of “sterkte” betekent. De naam staat symbool voor de enorme innerlijke kracht van mensen en dat ieder van ons die kracht kan aanspreken. Annemarieke is gespecialiseerd in de behandeling van volwassenen en kinderen met PDS (prikkelbaar darmsyndroom). Wat is hypnotherapie en hoe kun je daarmee (lichamelijke) klachten behandelen, Annemarieke gaat het ons vertellen.

2014-09-02 Uvon bijeenkomst in Peize

Zomaar midden in het jaar zijn ook de partners uitgenodigd voor de bijeenkomst. Wij vrouwen komen bij elkaar op de boerderij van Sytze en Alma van der Goot, ’t Hoogeveld Limousins, waar we alles gewaar worden van het leven op een biologische boerderij. Alma en Sytze beheren 400 Ha, in natuurgebied De Onlanden, het wateroverloopgebied voor Groningen en Noord-Drenthe, dat zich uitstrekt van Eelde tot aan Leek. Ondertussen krijgen de mannen thuis bij Joke Lich en Ies Broekhuizen, een kilometer verderop een workshop buitenkoken. Want de zomer mag dan al vergevorderd zijn, er kan nog gedurende weken buiten gegeten worden. Aangebrande spareribs en van binnen rauwe kippenpoten behoren na deze avond tot het verleden. Ies Broekhuizen leert hoe gemakkelijk het is om op de barbecue echt smakelijke maaltijden te maken. Het belooft een mooie avond voor de mannen te worden, of ze nu zelf een keukenprins zijn of niet de gezelligheid staat voorop!

2014-08-12 Uvon bijeenkomst in het Groninger Museum in Groningen

In het Groninger Museum zijn verschillende tentoonstellingen te bezichtigen, uiteenlopend van mode en schilderkunst tot aan het studentenleven in het kader van 400 jaar RUG. We verzamelen vanaf 14.00 uur in het café van het museum, rechts van de hoofdingang.

2014-06-10 Uvon bijeenkomst bij de windmolen van Lammert Soet in Harlingen

De avond staat in het teken van duurzame energie! We worden ontvangen door Lammert Soet, energieadviseur van Boederijstroom, op het terrein van zijn immense windmolen op de dijk in Harlingen. De locatie is indrukwekkend, met uitzicht op het Wad en zicht op Vlieland en Terschelling. Lammert Soet leidt ons rond over het terrein en in de windmolen. Hij vertelt over opwekken, opslaan en verwerken van groene stroom. Zijn bedrijf Boerderijstroom levert energie die afkomstig is van kleinschalige energieprojecten, waaraan lokale boeren, ondernemers en zelfopwekkers deelnemen. De missie van Boerderijstroom is helder: goedkope duurzame energie voor iedereen die duurzaam wil leven en ondernemen. Duurzaamheid, sociaal- maatschappelijke waarden en correct zaken doen staan hoog in het vaandel. Boerderijstroom werkt samen met Greenchoice.

2014-05-12 Uvon bijeenkomst bij het Seaports Xperience Center in Delfzijl

De avond staat in het teken van de haven van Delfzijl. Het Seaports Xperience Center is een interactief informatiecentrum waar je kan kennismaken met de bedrijvigheid in de Eemsdelta. Het centrum fungeert als bruggenbouwer tussen het onderwijs en de bedrijven in het havengebied. Jongeren, studenten, scholieren en leerlingen kunnen zich hier oriënteren op de sectoren chemie, transport & logistiek, zeevaart, bouw en energie. Het centrum richt zich op toekomstige talenten om hen enthousiast te maken voor een loopbaan of opleiding in een hoogwaardig, technologisch, innovatief werkgebied. Seaports Xperience Center zit in het Eemsmondgebouw aan het water in Farmsum. Je kan er zelf aan de slag met chemische of technische proefjes, games, virtuele bedrijfsbezoeken en allerlei technologische snufjes. Het regionale en internationale bedrijfsleven en opleidingen presenteren zich hier in levensgrote opstellingen met beroepen, bedrijfsprocessen, diensten en producten. Directeur Annet Dijkema zal ons vertellen over de doelstellingen en activiteiten van het Seaports Xperience Center. Ook verzorgt zij een rondleiding door het gebouw, waarbij we zelf kunnen gaan gamen, proefjes doen of techniek kunnen uitproberen. Pieter van der Wal van het Nautisch Centrum van Groningen Seaports, zeg maar de Havendienst, vertelt ons over het reilen en zeilen in de haven. Later gaan we onder leiding van een gids nog een korte wandeling maken door de haven.

2014-04-08 Uvon bijeenkomst bij de Kunstuitleen Friesland in Leeuwarden

We zijn te gast bij de Kunstuitleen Friesland, waar we worden ontvangen door Germa van Heerbeek, directeur. Zij zal ons vertellen over de Kunstuitleen en een rondleiding verzorgen. De Kunstuitleen Friesland is een stichting met een ideële doelstelling, dat zonder winstoogmerk hedendaagse beeldende kunst voor iedereen bereikbaar wil maken. De Kunstuitleen doet dit door als intermediair tussen kunstenaars en het publiek op te treden. De stichting koopt kunstwerken van kunstenaars en verhuurt die aan abonnees, zowel particulieren als bedrijven. De stichting is financieel onafhankelijk. Naast de vestiging in Leeuwarden is er ook een filiaal in Drachten.

2014-02-11 Uvon bijeenkomst bij Bergman Clinics in Heerenveen

Deze avond zijn we te gast bij Floortje Zipper. Sinds vorig jaar is Floortje lid van UVON Noord. Ze geeft een presentatie over haarzelf en haar werk bij Bergman Clinics. Bergman Clinics is een door het ministerie van VWS erkende instelling voor medisch specialistische zorg en is in meer dan 25 jaar uitgegroeid tot een van de meest vooraanstaande zelfstandige klinieken van Nederland, met negentien vestigingen verspreid over Nederland. Floortje heeft na een carrière in de horeca, waar zij meerdere bedrijven heeft opgezet en uitgebouwd, de stap gezet naar een andere branche. Naast de vestiging in Heerenveen, heeft zij nu ook de locatie Groningen onder haar beheer. Naast Floortje zullen ook plastisch chirurg Dr. Michel Cromheecke en consulente Sabine Rustige vertellen over hun passie en drive voor een baan in de wereld van esthetische chirurgie. Na afloop kan er een kijkje achter de schermen worden genomen tijdens de rondleiding.

2014-01-14 Uvon bijeenkomst bij de Gasterij Het Theehuis in Midwolde

Na de ontvangstborrel met amuse gaan we naar het kerkje aan de overkant van de straat. Het kerkje uit de 12e eeuw is altijd nauw verbonden geweest met de borg Nienoord in Leek en haar adellijke bewoners. Blikvanger in de kerk is het door de beeldhouwer Rombout Verhulst vervaardigde marmeren praalgraf. Anna van Ewsum, de borgvrouw van kasteel Nienoord, heeft het grafmonument laten maken voor haar overleden echtgenoot Carel Hiëronimius Von Inn und Kniphausen aan het einde van de 17e eeuw. Ook haar tweede echtgenoot is in marmer vereeuwigd. Bovendien ligt zij zelf aan de zijde van de beide heren. Verder is het interieur van de kerk bijzonder door de verschillende rouwborden van de adellijke familieleden en het fraaie houtsnijwerk. Een glas in lood raam herinnert aan jhr. mr. J. AE. A. van Panhuys, de borgheer van Nienoord. Hij verdronk in 1907 samen met zijn vrouw, zoon en schoondochter in zijn koets in het Hoendiep op de terugweg vanuit de stad Groningen.

2013-12-13 Uvon bijeenkomst bij Dennis Cooking Place in Groningen

We (leren) koken in een compleet geoutilleerde kookstudio onder leiding van chef-kok Dennis Nolle. In kleine groepjes bereiden we gezamenlijk een tapas/sushibuffet, dat we aan het einde van de sessie zullen nuttigen. Tijdens het koken krijgen we al hapjes voorgeschoteld. Menuschema’s, schorten en deskundige uitleg horen ook bij de workshop. De avond is dus leerzaam én lekker! Gezellig en lekker was het zeker, zie foto’s!

2013-11-12 Uvon bijeenkomst bij YP Your Partner in Drachten

Deze avond zijn we te gast in het kantoorpand van UVON Noord-lid Alie Prins-Bos.
Wil de Bruijn en Geke Hoekstra geven samen een workshop. Wil de Bruijn is eigenaar van NovaHestia in Groningen, een bedrijf voor Persoonlijke Begeleiding en Carrièreplanning (www.novahestia.nl). Geke Hoekstra is eigenaar van KLEAR Coaching & Consultancy praktijk in Nes (www.klearcoaching.nl).

Meer rust en minder stress: Zorg voor een betere energiehuishouding! Als je het druk hebt, ben je vaak geneigd om nét iets langer door te gaan dan goed voor je is. Op die manier put je langzamerhand je eigen energiebronnen uit, met alle gevolgen van dien. Onze wereld verandert steeds en of je het nu wil of niet, je zult steeds met veranderingen om moeten gaan. Het is daarom belangrijk dat wij goed leren omgaan met onze fysieke, emotionele, intellectuele en spirituele energie. Bovendien spelen levenspatronen en de levensfase waarin je zit een cruciale rol. Welk gedrag en gewoontes kosten energie, en van welke dingen krijg je juist meer energie? Daar draait het allemaal om. Nóg langer werken, nog meer uren maken, uiteindelijk levert het je niets op. Behalve dan stress, irritaties, lichamelijke klachten, of uiteindelijk misschien zelfs een burn-out. Je lichaam, emoties, intellect en geest zijn potentiële bronnen van energie, mits je leert er op een goede manier mee om te gaan.

2013-10-14  14 Uvon bijeenkomst in de Cazemier Boerderij in Tolbert

We zijn aanwezig in de Cazemier Boerderij in Tolbert. In de schuur van deze historische boerderij is sinds enkele maanden het Dorpshuis voor Tolbert en omstreken gevestigd. Historische vereniging Fredewalda zal in het voorhuis een museum inrichten over de geschiedenis van de streek. Centraal in de opstelling staat straks een maquette van het dorp zoals het eruit zag in 1926. In het voorjaar van 2014 zal dit gedeelte van het gebouw open gaan voor publiek. Fredewalda heeft het initiatief genomen om deze boerderij van de familie Cazemier aan te kopen, te restaureren en een nieuwe functie te geven. Vervolgens is samen met andere partijen in het dorp een gezamenlijk project gestart. De bevlogenheid om een historisch gebouw een nieuwe functie te geven is bijzonder. Door de betrokkenheid van velen is het pand het hart van de dorpsgemeenschap geworden! Greet Atsma, bestuurslid van Fredewalda, zal ons een rondleiding geven en iets vertellen over de boerderij, de vereniging en het restauratieproject. (www.fredewaldaboerderij.nl/)

2013-09-10 Uvon bijeenkomst 25-jarig jubileum in de Puddingfabriek te Groningen

De bijeenkomst staat in het teken van de rol en betekenis van een persoonlijk netwerk voor vrouwelijke ondernemers door de jaren heen. De kwaliteit van ons contact en de verbondenheid die we daarin als vrouwelijke ondernemers ervaren willen we delen en vieren. We bieden een speciale lezing aan én met gepaste trots kunnen we jullie allen het door ons samengestelde jubileumtijdschrift aanbieden. De lezing is voor ons ontwikkeld door Belia van den Berg van Film & Coaching. Deze vrouwelijke ondernemer, een organisatiecoach, wordt vaak gevraagd om samen met bedrijven veranderingen in een nieuw perspectief te zien zodat creatieve oplossingen mogelijk worden. Het thema voor de lustrumlezing is “Vrouwelijke ondernemers op avontuur”. Geïllustreerd door filmfragmenten zullen we ervaren welke uitdagingen en dilemma’s de ondernemer onderweg tegenkomt. Ook kunnen we leren van en ons waarschijnlijk herkennen in de oplossingen die anderen kozen.

2013-08-12 Uvon bijeenkomst in Atelier Goldenbeld  in Sint Jacobiparochie

We volgen een workshop boetseren onder leiding van Marco Goldenbeld. Door het boetseren van een portret leren we observeren en anders te kijken naar onze collega-UVON-leden. Natuurlijk kunnen we deze mensenkennis daarna toepassen binnen ons eigen bedrijf en dagelijkse werk. Helaas kunnen we het portret niet mee naar huis nemen, maar we komen wel met ons product op de foto. UVON-leden die niet willen boetseren, kunnen een wandeling (maximaal 4 kilometer) over de dijk maken. Je hebt een prachtig uitzicht over de wadplaten, waar je misschien wel zeehonden aantreft. Neem een verrekijker mee! Ook loop je langs de landaanwinningsgorzen waarop ’s zomers grote paardenkuddes grazen. Met helder weer zie je de Waddeneilanden Terschelling en Ameland. Aan het begin van de avond, zo rond een uur of half 7, dineren we met z’n allen in het atelier, Brenda van der Laan verzorgt de catering.

2013-05-13 Uvon bijeenkomst in de Puddingfabriek in Groningen

Deze avond gaan we aan het werk onder leiding van Tanny Dobbelaar, schrijfster, trainer en filosoof. In haar meest recente boek Familieverhalen beschrijft ze de ‘do’s en dont’s’ van het schrijven over je familie. (www.tannydobbelaar.nl en www.socratischschrijven.nl) Ze begeleidt ons bij het schrijven over ons bedrijf en/of UVON-Noord. Aan de hand van enkele opdrachten zet ze ons aan het denken over helder formuleren, reflectie en tekst schrijven. We worden opgeschud, zodat we kort en krachtig, of juist bloemrijk, zakelijk of filosofisch een quote of alinea kunnen bedenken. Als het ons lukt, hebben we direct input voor het jubileumtijdschrift voor 25 jaar UVON Noord. En anders hebben we genoeg stof om over na te denken.

We zijn in De Puddingfabriek, een bedrijvenverzamelgebouw achter het hoofdstation van Groningen. Hier hebben architecten, een componist met een geluidsstudio, designers voor web, 3D en grafisch werk, ICT’ers en fotografen en tekstschrijvers zich gevestigd. (http://bedrijven.depudding.nl/ ) Het gebouw was in de eerste helft van de vorige eeuw in gebruik als puddingfabriek voor de productie van poeder voor saroma-toetjes. Daarna bewaarde de gemeente Groningen hier jarenlang het archief van de stad. Nu is het een plek waar ‘hip-en-ondernemend Groningen’ elkaar ontmoet tijdens borrels en feesten. Verschillende ruimten en de grote zaal worden verhuurd voor vergaderingen en bedrijfsbijeenkomsten.

2013-04-08 Uvon bijeenkomst bij Bitter & Zoet in Veenhuizen

We zijn te gast bij Bitter & Zoet – restaurant, gezondheidsacademie, vergaderlocatie en hotel- in het bijzondere gevangenisdorp Veenhuizen in Drenthe. Nadat de Rijksgebouwendienst (nu Domeinen geheten) in de jaren ’80 haar monumentale gebouwen in Veenhuizen afstootte, werd naarstig gezocht naar een nieuwe bestemming voor de panden in het dorp. Het voormalig hospitaal met dokterswoning en apotheek kreeg na een grondige restauratie en verbouwing een tweede leven als Bitter & Zoet. De eigenaar zal ons vertellen over de filosofie achter zijn bedrijf.

2013-02-11 Uvon bijeenkomst bij Pluim Prisma Coaching en Advies in Harlingen

We zijn te gast bij ons nieuwe lid Marijke Pluim. Zij gaat ons vertellen over haar onderneming. Daarnaast geeft ze een mini-workshop over hoe we de kern van ons bedrijf het beste kunnen samenvatten in de elevator-pitch. Hoe communiceren we effectief als ondernemer? Wat doen we, wat bieden we aan en hoe sluiten we goed aan bij de klant? Met de tips en aanwijzingen van Marijke in ons achterhoofd geven we aan het eind van de avond allemaal een korte ‘pitch’.

2013-01-12 Uvon bijeenkomst, NieuwjaarsDiner met partners in Groningen 

Deze keer beginnen we het nieuwe jaar op een bijzonder actieve wijze: we gaan zelf aan de slag en stellen ons eigen buffet samen. Iedereen maakt iets klaar en brengt het mee. We zijn te gast in het fraaie Amsterdamse School gebouw van het Grafisch Museum te Groningen. Daar weten ze alles over de bekende uitgever en kunstenaar Hendrik Nicolaas Werkman (1882-1945). Zijn technieken zullen op deze avond ook van pas komen. We verzoeken jullie om de recepten van het eten dat jullie maken op te schrijven en -voor wie wil – ook nog een verhaal rond dit gerecht. Deze gaan we dan tijdens het diner voorzien met zelf vervaardigd drukwerk, waarna we ze bundelen in een unieke UVON-Nieuwjaarsbijeenkomstuitgave 2013!

2012-12-10 Uvon bijeenkomst, presentatie Nelleke Mulder te Sneek 

“Laat je uitstraling voor je werken”  Uiterlijke presentatie scoort. Heb je wel eens nagedacht wat je het beste kunt aantrekken bij een formele of informele afspraak? Hoe wil je overkomen? Toegankelijk of juist afstandelijk? Kleur en kleding bepalen voor een groot gedeelte de eerste indruk die je maakt. In een interactieve presentatie laat Nelleke Mulder ons zien welke invloed kleur en kleding hebben op onze uiterlijke presentatie en het succes wat we hiermee kunnen boeken. Daarnaast speelt zakelijke etiquette een steeds belangrijkere rol. Goede manieren stelt iedereen op prijs. Ze geven houvast en zelfvertrouwen en zorgen voor een positief imago. Niet alleen zakelijk maar ook privé. Omgangsvormen, serviceverlening, klantvriendelijkheid, ontvangen en bezoeken van klanten, taalgebruik, verbale en non-verbale communicatie komen tijdens deze interactieve presentatie aan de orde. Nelleke Mulder in 2009 Verkozen tot zakenvrouw van het Noorden.

2012-11-13 Uvon kennismakingspresentatie Reiny van der Vegt te Burgum

Ons aspirant-lid Reiny van der Vegt gaat ons alles vertellen over haar uitvaartonderneming.
Wat komt er zoal bij kijken en hoe zet je dit op, ze heeft als symbool voor haar bedrijf de tulp gekozen.

201-10-08 Uvon bijeenkomst Warten

We zijn bij ’t Skûthûs omdat de eigenaar Derk Jan Lange een carrièreswitch heeft gemaakt, waarbij ons nieuwe lid Margo de Vries, arbeids- en organisatiepsycholoog bij Adviesbureau Koers (www.adviesbureaukoers.nl) hem heeft begeleid. Beide zullen vertellen over hun onderneming. ’t Skûthûs is een café-restaurant op een bijzondere locatie. Vanaf de 18e eeuw werden op deze scheepswerf eeuwenlang skûtsjes gemaakt. Naast de unieke nautische setting onderscheidt ’t Skûthûs zich door een keuken waarin gerechten worden bereid met biologische producten. Warten ligt op de kruising van belangrijke waterwegen in Friesland en in de directe omgeving van het Nationaal Park de Alde Feanen.

2012-09-11 Uvon bijeenkomst Vrouwen van Groningen

Deze avond zal Pauline Ex de vrouwen van Groningen op de kaart zetten. Als wandelend laat zij ons de facettenrijke geschiedenis zien: Rijke en arme, gewone en bijzondere vrouwen. Kunstenaressen, feministen, pioniers in de wetenschap en de politiek, maar ook naaisters en dienstmeisjes. Een enkeling nog bekend, de meeste ondergewaardeerd of in de vergetelheid geraakt. Dit zijn de vrouwen die door de eeuwen heen mede de Groningse geschiedenis hebben gemaakt.

2012-07-09 Uvon zomer bijeenkomst, Unesco werelderfgoed Waddenzee

De invloed van eb en vloed is nergens zo groot en grootschalig als in de Waddenzee. Alleen voor Korea ligt een kust met een vergelijkbaar tij, maar met een derde van het oppervlak van de Waddenzee. Het leven tussen water en droogvallen op de grens van zout en zoetwater levert een heel eigen flora en fauna op. Reden voor ons om dit pareltje nader te verkennen! Dit doen we samen met een doorgewinterde visser, Jan Rotgans. Met hem gaan we met een boot de Waddenzee op. De tocht duurt 7 à 8 uur waarbij hij ons de mooiste en interessantste plekjes van het westelijke Wad laat zien. Hij zal proberen ons die dag een waddenplaat of oesterbank te laten bezoeken. Over wat we daar tegen komen aan schaaldieren zoals oesters, kokkels of mossels, zal hij ons alles vertellen én laten proeven. In de loop van de dag maakt hij een trek met een sleepnet om een beeld te geven van wat er op het Wad is, maar ook wat er niet meer is. Dit is het gebied waar hij al veertig jaar rondzwerft en hij wil ons er graag van laten meegenieten.

2012-06-11 Uvon bijeenkomst, presentatie Lize Baarda in Franeker

Een stadswandeling door het prachtige Franeker onder leiding van een gids. En tijdens de wandeling zal Lize een aantal van haar projecten laten zien en er over vertellen. We zijn deze avond te gast bij ons lid Wilma van der Brug Fotograaf te Franeker.

2012-05-07 Uvon bijeenkomst Autobedrijf Jelle Talsma Drachten

We kijken met elkaar onder de motorkap om te ontdekken wat daar allemaal onder verborgen zit: de motor, de accu, de startmotor, enzovoorts. We zetten de wagen op de brug en gaan onder de auto kijken: wat is daar allemaal te zien? De vering, de ophanging, de aandrijving en de schokdempers. Ook het onderhoud komt aan de orde. Welke zaken kunnen we gemakkelijk zelf controleren? Allereerst de controle van alle vloeistofniveaus, zoals die van het vloeistofniveau van de accu, de motor en het koelsysteem.

De meest gangbare problemen komen aan de orde: hoe verwissel je een band (waar zit dat ding eigenlijk?), hoe vervang je een lampje (hoe krijg ik dat rare kapje weg?), waar zitten alle controlepunten (is dit het remvloeistof reservoir?)

2012-04-10 Uvon bijeenkomst Galerie Zofier en Beeldentuin in Nieuweschoot (Fr.)

2012-02-13 Uvon bijeenkomst Loopbaan regisseur Heerenveen

2012-01-14 Uvon Nieuwjaars bijeenkomst met partners Groningen