Jolande blogt regelmatig over interessante uitspraken!

Jolande de Nooij is advocaat en mede eigenaar van Maatwerk Advocaten | specialisten Arbeidsrecht & Contractenrecht en sinds 2014 lid van UVON Noord. Zij houdt zich bezig met alle facetten van het contractenrecht, in het bijzonder het arbeids- en ontslagrecht voor zowel werkgevers als werknemers. Arbeidsconflicten, reorganisaties, ontslag, ziekte, loonvorderingen, concurrentie- en relatie bedingen enz. Het zijn zaken waar voor haar alles in het recht samen komt.
Jolande blogt regelmatig over interessante uitspraken, wetswijzigingen en actualiteiten in het Arbeidsrecht en Ontslagrecht die voor ondernemers van belang zijn. Dit keer schrijft Jolande over het recht op loon tijdens preventieve quarantaine in corona tijd.

Sinds de uitbraak van de Covid-19 pandemie in maart 2020 zijn er vanuit de overheid verschillende maatregelen opgelegd. Eén hiervan is de preventieve quarantaine voor mensen die in nauw contact zijn geweest met een persoon die Covid-19 klachten heeft of werkelijk besmet is.

Uitgangspunt in de RIVM richtlijnen is dat een werknemer in (preventieve) quarantaine gaat als een gezinslid of huisgenoot Covid-19 klachten heeft of besmet is met Covid-19. De werknemer zal vanuit huis moeten werken.

Maar wat als er gezien de functie van de werknemer (bijvoorbeeld monteur of  buschauffeur) geen mogelijkheid is om thuis te werken. Voor wiens rekening en risico komt de loonbetaling in dat geval?  Moet de werknemer verplicht vakantiedagen opnemen?

De kantonrechter Maastricht heeft op 30 juni 2020 zich over deze vragen uitgelaten. Lees de blog voor meer info. https://www.maatwerk-advocaten.nl/blog/recht-op-loon-tijdens-preventieve-quarantaine/

Dit bericht is geplaatst in Nieuws.