Nominatie Ondernemingsprijs 2015 bekend, Ophtec B.V.

OPHTEC B.V.   Finale MartiniPlaza

Op donderdag 12 november zal tijdens de finaleavond in MartiniPlaza bekend worden gemaakt wie van deze drie finalisten uiteindelijk de Groninger Ondernemingsprijs 2015 wint. Tijdens de druk bezochte bijeenkomst op het kantoor van De Haan Advocaten & Notarissen in Groningen hielden alle tien genomineerden een korte presentatie. Op basis van eerdere gesprekken met de jury, verslagen van scans die zijn uitgevoerd door de Rabobank, BDO Accounts en De Haan Advocaten en Notarissen en deze presentatie maakte juryvoorzitter Patrick Brouns de drie finalisten bekend: OPHTEC en United Care Products uit Groningen en Stopaq uit Stadskanaal.

Vooraf hadden wij als jury al heel veel informatie op papier over de genomineerden, maar  als je de bedrijven zelf het product ziet presenteren, dan maakt dat net het verschil: haal je de finale wel of niet.”

OPHTEC is een Gronings familiebedrijf, dat lenzen maakt die door een oogarts operatief in het oog worden aangebracht. De lenzen van OPHTEC zijn uniek en innovatief. Op de vraag hoe Rik Engels, financieel directeur, de elevator pitch beleeft heeft: “Deze presentatie voelde als het moeten nemen van de beslissende penalty. Deze finaleplaats is een waardering voor al onze medewerkers.” Bij OPHTEC werken 180 medewerkers. Het hoofdkantoor bevindt zich, samen met de productieafdeling en oogkliniek ‘OMC Noord’, in Groningen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws.