Geke Hoekstra

Ophtec BV

  • Schweitzerlaan 15
  • 9728 NR Groningen

Geke Hoekstra

Geke Hoekstra is op HRM vlak werkzaam bij OPHTEC BV .

OPHTEC BV is een onafhankelijk Nederlands MKB bedrijf, dat behoort tot de OPHTEC Holding BV. Het Oogheelkundig Medisch Centrum OMC Noord, dat curatieve oogheelkundige zorg verleent en waaraan tevens een contactlens- en optiekbedrijf is verbonden, maakt ook deel uit van de OPHTEC Holding BV.

OPHTEC BV werd in 1983 opgericht en heeft naast het OMC Noord ook een dochteronderneming in de USA, waar merendeels klinische studies verricht worden . Op dit moment zijn er totaal 150 mensen in dienst.

OPHTEC BV fabriceert en verkoopt oogheelkundige producten, die ontwikkeld zijn binnen een drietal categorie�n binnen de oogheelkunde:
– Staarchirurgie
– Traumachirurgie
– Refractiechirurgie (brilvervangende chirurgie)

De voornaamste producten zijn intraoculaire lenzen, die geïmplanteerd worden om het zicht te verbeteren in geval van de chirurgie in bovengenoemde 3 categorieën.
Bovendien worden instrumenten gefabriceerd, die een relatie hebben met dit soort chirurgie, waarbij een lensje in het oog wordt geïmplanteerd.

OPHTEC BV is ISO gecertificeerd en verkoopt uitsluitend CE gemarkeerde producten.

Een speciaal ontwikkeld, gepatenteerd model intraoculaire lens is de ARTISAN lens, die zowel bij de staarchirurgie als bij de brilvervangende chirurgie wordt gebruikt.

Deze lenzen, die verantwoordelijk zijn voor meer dan 40% van OPHTECs omzet vormen het slagschip van de firma en hebben inmiddels een wereldwijde bekendheid
gekregen.

logo Ophtec