Herma Sikkes

It Polderhus restaurant

  • Kraenlanswei 1
  • 9215 VZ De Veenhoop

Per 1 dec. 2014 heeft Herma samen met haar man chefkok Bonnie Sikkes , Restaurant it Polderhûs overgenomen. Bonnie heeft jarenlange ervaring in de horeca en heeft bij 2 noordelijke sterrenzaken gewerkt. Toen de kinderen ouder werden begon het toch te kriebelen om voor ons zelf te beginnen. Bonnie heeft eerst 4 jaar en dinercafe in Dokkum gerund samen met 2 compagnons. Dit beviel goed maar de afstand en het toch niet helemaal zelfstandig beslissingen kunnen nemen gaf toch de doorslag om samen een bedrijf te beginnen waarbij je ook echt eigen baas bent. Herma is de gastvrouw en heeft de dagelijkse leiding over de bediening. Daarnaast doet zij de administratie en verzorgt de PR. Bonnie voert de scepter in de keuken met alles wat daarbij komt kijken. Een mooie verdeling.
In het zomerseizoen is it Polderhûs een trekpleister voor wandelaars en fietsers en watersport. Er zijn meerdere terrassen waarvan 1 aan het Polderhoofdkanaal dat in 2015 weer geopend is voor de pleziervaart. Er is een uitgebreide lunchkaart en gasten strijken zomers graag neer voor een heerlijke sorbet met vers fruit of een lekker stukje huisgemaakte monchou taart. Bonnie werkt graag met verse streekprodukten en maakt zijn eigen dressings en sauzen. In de zomer kun je heerlijk vers gebakken paling van Ale de Jager komen eten die in het gebied zelf gevangen wordt ’s Avonds vanaf 17.00 kun je voor een heerlijk diner terecht en is een 3/4/ of 5 gangen verrassingsdiner zeker aan te bevelen.
Naast het reguliere restaurantgebeuren kunnen er bij it Polderhûs ook bedrijfsfeesten, presentaties, bruiloften, jubilea en familiereünies worden gehouden. Steeds vaker worden ook afscheidsbijeenkomsten na begrafenissen of crematies bij it Polderhûs gehouden. Sinds september 2018 hebben ze ook een flambeerwagen waarop in de winterperiode stroganofsaus aan tafel wordt bereid. Een veelzijdig bedrijf met meerdere mogelijkheden.